Popüler Haberler

  • Soner Arıca Biyografi

    Manken, müzisyen, pop müzik şarkıcısı; tiyatro, reklam, sinema ve dizi film oyuncusu, oyun yazarı, müzik yapımcısı ve prodüktör. 5 Şubat 1966'da yedi kardeşin en küçüğü olarak Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Fatsa'da Sakarya ve Dumlupınar ilkokullarında okuyan Arıca, orta öğrenimini de Fatsa Ortaokulu'nda tamamladı. Lise eğitimi için geldiği İstanbul'da Şişli Koleji'ni bitirdi. Eğitimini tamamlayarak, Marmara üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. kazandı.

    Üniversite eğitimi sırasında TRT gençlik korosunda ilk müzik eğitimini aldı. Daha sonra Engin Cezzar yönetimindeki Tiyatro Eğitim Stüdyosu'nda kısa dönem çalışmalar yapan Arıca, reklam ve oyunculuk teklifleri almaya başladı ve 25 reklam filminde oynadı. 1986 yılında profesyonel olarak mankenliğe başlayan Soner Arıca'nın podyum macerası 5 yıl sürdü. Ayrıca mankenlik yaptığı dönemde bir reklam ajansında casting sorumlusu ve prodüksiyon asistanı olarak çalıştı.

    1988 yılında müzik alanındaki çalışmalarına hız veren Arıca, önce Melih Kibar Okulu'nda keyboard ve solfej dersleri aldı. Sonrasındaysa Belkıs Aran ve Timur Selçuk'tan aldığı şan ve solfej dersleri ile kendini geliştirmeye devam etti. Kariyerine şarkı söyleyerek devam etmek isteyen Soner Arıca, mankenlik kariyerine tamamen son verdi ve 1992'de ilk albümü "Bir Umut"'u çıkardı. Albümdeki bütün şarkıların sözleri kendisine ait olan Soner Arıca, müziğini de kendisi yaptığı Sen Türküler Söyle adlı parçayla tanındı. Yeni albüm çalışmalarına devam eden Arıca, 1994 yılında ise "En Güzel Serüven" adlı albümü çıkardı. Bu albümde 11 parçanın 10'unun sözleri kendisine ait olan Arıca, özellikle slow parçalarıyla büyük ilgi gördü. 1995 yılında çıkardığı "Yaşıyorum" adlı albümüyle başarısını pekiştirdi ve 1996 yılında sevilen 4 parçasından oluşan "Yalvarma" adlı maxi single'ı piyasaya sürdü.

    Aynı dönemde Popsi adlı dergide haftalık yazılar yazan Soner Arıca, 1997 yılında sokak çocuklarına yardım amacıyla yaptığı çıplak fotoğraflarından oluşan takvimle de ilgileri üzerine çekti.

    Müzik kariyerine 1997'de çıkardığı "Herşey Yolunda", 1998'de çıkardığı cover parçalardan oluşan "Sen Mutlu Ol" ve 1999'da çıkardığı "Şarkılar Var" isimli albümleriyle devam eden Arıca, böylece kendisine müzik sektöründe kalıcı bir yer edindi. 2000 yılında TRT için çekilen "Kurşun Kalem" isimli tv dizisinde ilk oyunculuk deneyimini yaşayan sanatçı, 2001 yılında "Kusursuz Aşk" adlı altıncı albümünü çıkardı. 2002 yılında 10 parçadan oluşan Remix albümünü yayınladı ve yine sokak çocukları yararına ikinci bir takvim çıkardı. Ayrıca 2002 yılında Bursa'da özel bir tiyatroda "Love Story" adlı bir oyunda başrolde oynadı.

    2003 yılında "Aşkla Dolu Best of Soner Arıca" adlı albümünü çıkartan sanatçı, bir de Burçlar takvimi hazırladı. 2004 yılında "Hatıram Olsun" albümü çıkardı ve Fransızca öğrenmek için birkaç ay boyunca Fransa'da yaşadı. 2005 yılında "Benim Adım Aşk" adlı albümünü piyasaya çıkardı ve aynı yıl, uzun zamandır üzerinde çalıştığı "Belki'de Hiç Unutmadım" adlı romanını yayımladı.

    Soner Arıca, 2006 yılında çıkardığı "Bu Yaz Biz" adlı remix albümü de dahil olmak üzere, şimdiye kadar şarkılarına çektiği 45 kliple de bu alanda bir rekora sahip. Sanatçı 2007 yılında çıkardığı Seni Seviyorum adlı single parçası ile müzik kariyerine devam ediyor.

     

    Gençlere destek

     

    POP müziğin sevilen ismi Soner Arıca, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan hayranlarına Instagram üzerinden canlı yayınlar yapmaya devam ediyor. Sanatçı, yayınına katılmak isteyen genç müzisyenlere fırsat verip onları takipçileriyle buluşturuyor. Arıca, zaman zaman müzisyenlerle düetler de yapıyor.

    Devamı..
  • Oğuz Yılmaz Biyografi

    Doğum tarihi: 25 Ekim 1968

    Kaç yaşında: 52 yaşında

    Nereli: Ankara

    1968 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Müziği küçük yıllardan beri merak sarmıştır. Küçük yaşlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği müzik yarışmalarına girerek müziğe başlamıştır. 1989 yılında "Duydun mu? - Bi Denem" adında, ilk albümünü yayınlamıştır ve yaptığı bu şarkı satış rekorları kırmıştır. 1991 yılında yaptığı anlaşmayla Kazan Plak'la anlaşma yaparak 10'a yakın albüme imza attı. 1993' te 'Çarşı Çakalı', 1994' te 'Vurgunum Sana', 1995 yılında 'Zilli Dilek', 1996 yılında 'Nazlı'mı Beklerim', 1997 yılında 'Keriman' gibi albümlere imza attı. 1999 yılında 'Usta' albümünü yayınladı. Bu albümünde yer alan parça 'Bas Bas Paraları Leyla'ya' Oğuz Yılmaz'ın etkili yorumuyla Türkiye'de ve Avrupa'da büyük ilgi gördü. 2003 yılında 'Gördün mü?' albümü ile tekrar müzik marketlerdeki yerini aldı. 'Çekirge ve Gördün mü?' gibi hit şarkılara imza attı, Çekirge parçasıyla çocukların büyük beğenisini kazandı. 2004 yılında kendi müzik şirketiyle yoluna devam eden Oğuz Yılmaz 'Yılmazlar Plak Şirketini' kurdu. Oğuz Yılmaz ayrıca kızı Sude'yle 'Uğur Böceğim' şarkısını düet yaptı. Oğuz Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır.

    Devamı..
  • Zakkum Biyografi

    Zakkum Kimdir?

    Cem Senyücel, Yusuf Demirkol ve Eren Parlakgümüş tarafından kurulan gruba 2003 yılında Emre Yılmaztürk dahil olmuştur.Glam, brit-pop rock tarzında kurulan grup, 2004 yılına gelindiğinde Placebo, Radiohead, Morrissey, The Smiths, The Cure, Smashing Pumpkins, Suede gibi gruplardan yaptıkları cover parçaların yanında kendi eserlerini de seslendirmeye başlamıştır.2005 yılında İstanbul'da da sahne almaya başlayan grup bu sayede ününü arttırmıştır ve albüm çalışmalarına başladığı dönemde Zakkum ismini kullanmaya başlamıştır.Ocak 2007'de ilk albümleri "Zehr-i Zakkum", 2011'de "13" ve 2012'de "Ben Böyle Değildim" albümleri piyasaya çıkmıştır.

     

    Devamı..
  • Demet Akalın Biyografi

    Demet Akalın Kurt ( 23 Nisan 1972), Türk şarkıcı ve eski manken.

    Gölcük, Kocaeli'de doğdu ve lise eğitimini Barbaros Hayrettin Lisesi'nde tamamladı. Annesinin teşvikiyle Yaşar Alptekin'in mankenlik kursuna giderek mankenlik odaklı bir kariyerin peşine düştü ve Neşe Erberk'in ajansında mankenliğe başladı. Ek olarak 1990'larda çeşitli sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde oyunculuk yaptı.

    Mankenlikle eş zamanlı olarak gazinolarda şarkı söylemeye başladı ve bunun bir sonucu olarak 1996'da ilk stüdyo albümü Sebebim'i piyasaya sürdü ancak çalışma çok ses getiren bir çıkış yapmasına yardımcı olamadı. Daha sonradan çıkış şarkısı "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden Yılın Şarkısı ödülünü kazanan Banane (2004), MÜ-YAP'tan altın sertifika alan Kusursuz 19 (2006) ve Dans Et (2008) gibi 2000'ler boyunca çıkardığı albümlerle çeşitli başarılar yakalayarak Türk pop müziğindeki yerini sağlamlaştırdı.

     


    Yayımlandığı yıl Türkiye'nin en çok satan albümü olan Pırlanta (2015) dahil olmak üzere satış başarısı elde eden albümlerle 2010'larda Türk pop müziğindeki yerini korumaya devam etti. Türkiye'de liste başı olan "Afedersin", "Mucize", "Toz Pembe" ve "Hayalet" hitlerinin yanı sıra "Tecrübe", "Çanta", "Olacak Olacak", "Sabıka", "İlahi Adalet" ve "Ders Olsun" şarkıları da ilk beş başarısı gösterdi.

    Albümlerinde yer verdiği "giderli şarkılarla" müzik eleştirmenleri tarafından kendi tarzını oluşturduğu kabul edilen Akalın, şarkılarının yanı sıra magazinsel kişiliğiyle de sık sık öne çıktı.

    2007'den itibaren Hande Yener ile yaptığı sözlü tartışmalar geleneksel bir hâl alarak zaman zaman tekrarlandı ve magazin gündemini meşgul etti. 2006'da Oğuz Kayhan'la ve 2010'da Önder Bekensir'le yaptığı birkaç aylık evliliklerden sonra 2012'de şu anki eşi Okan Kurt ile evlenerek 2014'te ilk çocuğu Hira'yı dünyaya getirdi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü ve dört Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

    Demet Akalın, Aralık 2014'te DMC ile albüm başına Turkish lira symbol 8x10px.png750 bin fiyat koyan bir kayıt anlaşması imzaladı.2015 başlarında bu şirketin etiketini taşıyacak dokuzuncu stüdyo albümünün hazırlıklarını sürdürürken Emrah Karaduman'ın Toz Duman albümündeki "İntikam" ve Sinan Akçıl'ın Ayıp Yani albümündeki "Vazgeçilmezim" şarkılarını seslendirdi.

    Haziran'da dokuzuncu stüdyo albümü Pırlanta'yı Türkiye'de iki numaraya kadar yükselen çıkış şarkısı "Ders Olsun" eşliğinde yayımladı. Albümün kendisi ise ülkede liste başı oldu,ayrıca 105 bin kopya satarak yılın en çok satan albümü oldu ve DMC tarafından altın sertifika ile ödüllendirildi. Albümün tanıtımı için "Ders Olsun"un ardından "Gölge", "Çalkala", "Beş Yıl", "Pırlanta" ve "Şerefime Namusuma" şarkılarının video klipleri de gösterime girdi. Akalın, aynı yıl Ağustos'ta başlayıp sonraki ay sona eren TV8 ses yarışması Rising Star Türkiye'nin ilk sezonunda Gülben Ergen, Fuat Güner ve Mustafa Sandal ile jüri koltuğunu paylaştı.

    Evlilikleri:
    Oğuz Kayhan (e. 2006; b. 2006)
    Önder Bekensir (e. 2010; b. 2010)
    Okan Kurt (e. 2012)

    Devamı..
  • Bilal Sonses Biyografi

    Müzisyen, Şarkıcı. 1989, Fatih / İstanbul doğumlu. Mehmet İhsan Mermerci Anadolu Turizm Otelcilik Lisesini bitirdikten sonra eğitimini Düzce Üniversitesinde sürdürmektedir. Akçakoca’da yer alan okulu nedeniyle güz ve bahar dönemlerinde sahne almaktadır.

    Bilal Sonses, 2015 yılında açtığı Youtube kanalı üzerinden kendine ait söz ve bestelerini yayınlayarak yüksek bir popülariteye ulaşmıştır. Youtube kanalı yaklaşık 200.000 üzerinde aboneye ulaşmıştır.

    Bilal Sonses’in sözü ve müziği kendisine ait olan İki Kelime, Elin Olamam, Sana Bir Şey Olmasın, Sol Yanım şarkıları ile diğer birçok şarkısı tıklanma rekorları kırmıştır.

    İlk olarak ismini evde kaydedip yayınladığı “İki kelime” isimli şarkısıyla duyuran ve sonrasında sosyal medyanın gücünü en iyi şekilde kullanan Bilal Sonses, aynı zamanda 130 milyon izlenmeli 365 bin aboneli bir kanalında sahibi.

    Müzikseverlerin uzun zamandır albüm beklentileri içinde oldukları Bilal Sonses, albümle aynı ismi taşıyan “Öpesim Var” isimli şarkısına Cem Kılıç yönetmenliğinde klip çekti. Klibe başarılı oyuncu Ecenur Erik eşlik etti.

    Devamı..

Son Haberler

Popüler

  • Zeynep Bastık Biyografi
    Zeynep Bastık Biyografi
    1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Zeynep Bastık, bir zamanlar Murat Dalkılıç'ın vokalistliğini yaptıktan sonra...
  • İkilem - Biyografi
    İkilem - Biyografi
    İkilem isimli müzik grubu Serhat Karan ve Uğur Ateş isimli iki arkadaşın kurduğu bir grup. “Bir Sebebi Var”...
  • Zeynep Bastık'tan
    Zeynep Bastık'tan "Ara"!
    Türk pop müziğinin başarılı ismi Zeynep Bastık yeni şarkısı 'Ara'yla müzikseverlerle bir kez daha buluştu....
  • Sinan Özen Biyografi
    Sinan Özen Biyografi
    1 Mart 1964 yılında Rize, Çayeli'de dünyaya geldi. Babasının işi dolasıyla çocukluğunun bir kısmı İzmit'de...
  • Gökçe Biyografi
    Gökçe Biyografi
    9 Eylül 1979 tarihinde İstanbul’da doğan Gökçe Dinçer Türkiye’nin en iyi...