Son Haberler

  • Aydın Kurtoğlu Biyografi

    Aydın Kurtoğlu, 24 Ocak 1983 tarihinde Rize’de dünyaya gelmiştir, Kova burcudur.

    Aydın Kurtoğlu Kimdir?

    Aydın Kurtoğlu’nun babası Arabesk müziğin önde gelen ses sanatçılarından, besteci ve yorumcu Cengiz Kurtoğlu‘dur.

    Aydın Kurtoğlu, 2014 senesinde ilk çalışması “Köle” teklisini yayınlamış ve bu çalışmasına klip çekmiştir. 2015 senesinde ilk EP albümü “Hayırlı Günler”‘i ve “Öptüm” isimli ikinci teklisini yayınlamıştır. Hayırlı Günler albümünden “Hayırlı Günler” isimli şarkısına, “Öptüm” teklisinden “Öptüm” isimli şarkısına klip çekmiştir. Aydın Kurtoğlu, 2015 senesinde Kral Türkiye Müzik Ödülleri’nde en iyi çıkış yapan sanatçı ödülüne layık görülmüştür.

    Seslendirme sanatçılığı da yapan Aydın Kurtoğlu, Ekim 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenen Dubai’de ilk gösterimini yapan “Şirinler Live on Stage” isimli müzikalde Somurtkan Şirin’i seslendirdi.

    Devamı..
  • Edis Biyografi

    Edis Doğum Tarihi: 28 Kasım 1990

    Edis Kaç Yaşında: 29 yaşında

    Doğum Yeri: Londra, İngiltere

    Edis Boy: 1,8 m

    Edis Albümler: Ân

    Edis Eğitim: Galatasaray Üniversitesi, İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

    Edis Filmler: Her Şey Aşktan

    Edis Görgülü (d. 28 Kasım 1990), Türk şarkıcı ve şarkı yazarı. Londra'da doğdu ve İzmir'de büyüdü. Lise ve üniversite yıllarında okul eğitiminin yanı sıra müzik eğitimi de aldı. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazanınca İstanbul'a yerleşerek albüm hazırlamak için hemen çeşitli kişilerle iletişim kurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine oyunculuğa başladı. Dinle Sevgili (2011-12) ve Hayatımın Rolü (2012) dizilerinin oyuncu kadrosunda yer aldı. Oyunculuk yaptığı bu yıllarda menajerinden müzisyenlik için teklif aldı.

    Devamı..
  • Berkay Biyografi

    Doğum tarihi: 29 Aralık 1981

    Kaç yaşında: 38yaşında

    Nereli: Ankara

    Tam adı: Berkay Şahin

    Berkay Şahin veya tanınan adıyla Berkay (d. 29 Aralık 1981, Ankara) Türk şarkıcıdır.

    Hayatı

    Arhavi, Artvinli bir ailenin çocuğu olarak Ankara'da doğdu.1996 yılından beri ailesiyle beraber İzmir'de yaşayan sanatçı, 2009 yılından beri de İstanbul'da yaşamaktadır. 2009 yılında İstanbul'a taşınan Berkay, albüm çalışmalarından önce Bodrum, Antalya, Çeşme Kuşadası gibi tatil beldelerinde belirli mekânlarda sahne aldı. Berkay, 2010 yılında ilk albümü "Ele İnat" ile 'en iyi sanatçı' ödülüne layık görüldü.

    Devamı..
  • Gülşen Biyografi

    Gülşen Bayraktar ya da sahne adıyla Gülşen,(d. 24 Mayıs 1976) Türk şarkıcı ve şarkı yazarı.

    Gülşen Bayraktar, 29 Mayıs 1976'da Fatih, İstanbul sınırlarında yer alan Çapa'da Ordulu bir ailenin üçüncü ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Arslan Bayraktar makine mühendisiyken annesi Nimet Bayraktar ev hanımıydı.

    Çocukluğunu ve gençliğini Çapa'da geçirdi, bir yandan da kendilerine ait fındık bahçeleri için ailesiyle birlikte yılda birkaç kez Ordu'ya gidip geldi. Şehremini Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Türk Müziği Nazariyatı bölümüne başladı.

     


    Üniversite eğitimiyle eş zamanlı olarak İstanbul'daki çeşitli gece kulübü ve barlarda sahne aldı ancak hem okulu hem işi bir arada yürütemeyerek birinci yılından sonra okulu bıraktı.

    Lise yıllarında Uzak Doğu dövüş sporlarına merakının bir sonucu olarak karate eğitimi alarak siyah kuşak sahibi oldu. 17 yaşında bir arkadaşıyla birlikte sokakta maruz kaldığı sözlü taciz yüzünden günlük yaşantısında karateyi kullanmak zorunda kaldı ve bunun birkaç kez tekrarlandığını söyledi.

    Üniversiteyi bıraktıktan sonra Türk halk müziği dersleri aldı, üç ay Çelik ve Bendeniz'e geri vokallik yaptı.

    1995'te Ataköy'de bir barda sahnedeyken albüm yapımcısı Serap Turgay tarafından beğenilerek eşi Özkan Turgay ile tanıştırıldı ve albüm teklifi aldı. Teklifi kabul ederek Raks Müzik ile dört albümlük bir anlaşma imzaladı.

    Devamı..
  • Sibel Can Biyografi

    1 Ağustos 1970‘de, Engin Cangüre ve Emine Gül Sezer Cangüre’nin ilk çocuğu olarak Fatih, Karagümrük’te dünyaya geldi.

    İlkokul mezunu olan Sibel Can’ın annesi Bursa Mudanyalı, babası Yugoslav göçmenidir. Gerçek adı Sibel Cangüre olan sanatçının babası Engin Bey birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı.

    Sibel Can’nın müzikle tanışması küçük yaşlarda oldu. Henüz 13 yaşındayken, babasının kemanı eşliğinde önce Viyana daha sonra da Almanya, Hollanda ve İsrail’de şarkı söyleyip dansetti. Türkiye’ye döndü. Yaşı gizlenerek Halikarnas Gazinosu’nda işe başladı.

    Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçıyı, Nükhet Duru‘nun Fahrettin Arslan‘a tavfiye etmesi üzerine sanatçının bir anda dünyası değişti. Sanatçı böylece Maksim Gazinosu‘nda ilk sahnesini aldı.

     


    Ancak yaşının küçüklüğü sebebiyle ceza alan gazinonun kapatılması üzerine Fahrettin Arslan’nın yardımıyla mahkemede yaşı 6 yaş büyülttürüldü. Böylece Maksim Gazinosu’nun oryantal dansçısı oldu.Sibel Can üç yıl kadar dans etti. Maksim gazinosunda Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi ismlerin alt kadrosunda çalışma imkanı buldu. Assolistliğe yükseldiğinde henüz 17 yaşında idi.

    Sibel Can, 1987 yılında Kervan Plak’tan ilk albümü olan “Günah Bize”yi çıkarttı. Bu albümde Orhan Gencebay‘ın büyük desteğini gördü. Albüm kısa zamanda satış rekorları kırdı. 1988 yılında o dönemin popüler isimlerinden olan Hakan Ural ile Zerrin Özer‘in evinde gizlice evlendi. Bu evlillikten daha sonra Engincan ve Melisa adından iki çocuk dünyaya getirdi.

    Neredeyse her yıl bir albüm çıkaran Sibel Can, 1995 yılında Raks Müzik’e transfer oldu. Büyük bir yükselişe geçen sanatçı, 1995 yılında yayınlanan “Şarkılarda Senden Yana” albümünde tarzını biraz değiştirdi.

    Albümdeki “Deli Yüreğim”, “Dedikodu” gibi parçalar Can’ın eski albümlerine nazaran daha çok ses getirdi. 1997 yılında ise, Serdar Ortaç’ın bestelediği “Padişah”lı albüm yayınlandı. “Padişah”la birlikte Sibel Can, Türkiye’nin en çok konuştuğu isim haline geldi.

    Devamı..

Son Haberler

Popüler

  • Zeynep Bastık Biyografi
    Zeynep Bastık Biyografi
    1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Zeynep Bastık, bir zamanlar Murat Dalkılıç'ın vokalistliğini yaptıktan sonra...
  • İkilem - Biyografi
    İkilem - Biyografi
    İkilem isimli müzik grubu Serhat Karan ve Uğur Ateş isimli iki arkadaşın kurduğu bir grup. “Bir Sebebi Var”...
  • Zeynep Bastık'tan
    Zeynep Bastık'tan "Ara"!
    Türk pop müziğinin başarılı ismi Zeynep Bastık yeni şarkısı 'Ara'yla müzikseverlerle bir kez daha buluştu....
  • Sinan Özen Biyografi
    Sinan Özen Biyografi
    1 Mart 1964 yılında Rize, Çayeli'de dünyaya geldi. Babasının işi dolasıyla çocukluğunun bir kısmı İzmit'de...
  • Gökçe Biyografi
    Gökçe Biyografi
    9 Eylül 1979 tarihinde İstanbul’da doğan Gökçe Dinçer Türkiye’nin en iyi...