Biyografi

  • Zehra Biyografi

    Zehra Gülüç 6 Kasım 1998'de Mersin'de doğmuş, Türk pop şarkıcısıdır. Kırklareli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünden mezun olmuştur.
    Seslendirmiş olduğu "Cennetten Çiçek" adlı şarkı ile tanınmaya başladı. 16 yaşında iken arkadaşlarının desteği ve keşfettiği sesinin güzelliği ile bir YouTube kanalı açmıştır. Açmış olduğu YouTube kanalına yüklediği Cennetten Çiçek cover'ını Ece Erken, Gülben Ergen ve Mustafa Sandal gibi birçok ünlü isim paylaşmıştır.

     

     

    Devamı..
  • Mustafa Sandal Biyografi

    Mustafa Sandal (d. 11 Ocak 1970, İstanbul), Türk şarkıcı-şarkı yazarı.

    90'lı yılların başlarında çok sayıda şarkıcıya verdiği bestelerle müzik piyasasında önemli bir tanınırlığa ulaşan sanatçı 1994 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü Suç Bende ile önemli bir ticari başarı yakalayarak tüm Türkiye'de tanınan bir sanatçı haline geldi. İlk albümünün ardından 1996 yılında Gölgede Aynı isimli albümüyle pek çok ödül kazandı.

    1998 yılında Detay adlı çalışmasıyla müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Mustafa Sandal bu albümle de önemli bir ticari başarı yakaladı ve "Aya Benzer" isimli parçasıyla listelerde 1 numara oturdu. Ardından Sony Music'le sözleşme imzaladı ve Araba adlı albümünü dünyanın dört bir tarafında satışa sundu. "Araba" ve "Aya Benzer" parçalarıyla yurt dışında da tanınırlığını arttırdı. 2000 yılında Akışına Bırak isimli 4. stüdyo albümünü çıkardı.

     


    2002 yılında çıkardığı Kop adlı albümüyle "En İyi Erkek Sanatçı" dalında ödül kazandı. 2003 yılında Universal Music-Polydor etiketiyle Seven adını verdiği çalışmasını yurt dışında dinleyicilere sundu ve 1 yıl sonra İste isimli albümünü Türkiye'de yayınladı. 3 yıllık bir aranın ardından Devamı Var isimli çalışmasını piyasaya sunan Mustafa Sandal 2009 yılında çıkardığı Karizma adlı albümün ardından 2011'de Gülben Ergen'le birlikte çıkardığı "Şıkır Şıkır" o yılın en çok indirilen şarkısı oldu. 2012 yılında 10. stüdyo albümü olan Organik'i çıkarttı. 2013 yazında ise Tesir Altında isimli çalışmasını piyasaya sürdü ve bu çalışma 2013 yılının en çok satan single'ı oldu.

    Müzik alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra televizyon, reklam, sinema gibi sektörlerde de önemli başarılar yakalayan Mustafa Sandal bugüne kadar tüm dünya da 14 milyonun üzerinde albüm satmış ve Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Hakan Peker gibi önemli isimlerin de aralarında olduğu çok sayıda sanatçıya şarkılarıyla destek vermiştir.

    2013 yazının başlangıcında yeni bir single çalışması hazırladığını duyuran sanatçının bu proje için Gülşen ve Ozan Çolakoğlu ile biraraya geldiği öğrenildi. Türkiye'de yaşanan bazı olaylar nedeniyle projesini belli bir süre erteleme kararı alan Mustafa Sandal 6 Ağustos 2013 tarihinde 2 şarkıdan oluşan Tesir Altında isimli single çalışmasını yayınladı ve bu çalışma 2013 yılının en çok satan single'ı oldu.2015 Haziran ayında Ben Olsaydım adlı 2 şarkıdan oluşan Single çalışmasını çıkardı.

    Reklam çalışmalarına da devam eden Mustafa Sandal ilk olarak Emina Sandal-Jahovic'la birlikte kamera geçtiği Turkcell reklam filminden eşiyle birlikte 1 milyon 250 bin dolar aldı. Turkcell reklam kampanyasının ardından BP'nin yeni yüzü olan Mustafa Sandal 3 reklamlık anlaşma yaptığı BP ile 1 milyon 830 bin dolar karşılığında anlaştı.Ogilvy İstanbul imzasını taşıyan ilk reklam filminde, Mustafa Sandal'ın önerisine rağmen BP kullanmayan bir hayranıyla yaşadığı macera anlatılırken ikinci reklamda ise ünlü senarist Gülse Birsel'le kamera karşısına geçti.

    Mustafa Sandal, Disney’in 23 Ağustos’ta 2013'te vizyona giren animasyon filmi Uçaklar'ın seslendirmesi için stüdyoya girdi. Sandal, filmde şampiyon olma hayali kuran ama yükseklik korkusuna sahip Dusty isimli uçağı seslendirdi.2015 yılında TV8'de yayınlanan Rising Star Türkiye adlı Öykü Serter'in sunuculuğunu yaptığı yarışmada Gülben Ergen, Demet Akalın ve Fuat Güner ile birlikte jüri üyesi olarak yer aldı.

    Özel Hayatı
    13 Ocak 2008 tarihinde Boşnak şarkıcı Emine Jahovic ile evlenmiştir.Bu evlilikten Yaman(2009) ve Yavuz(2012) adında 2 erkek çocuğu vardır.

    Devamı..
  • Işın Karaca Biyografi

    Pop müziğinin güçlü seslerinden Işın Karaca araştırılan isimler arasında. Işın Karaca kimdir? Işın Karaca kaç yaşında nereli? Işın Karaca şarkıları! Işın Karaca eski hali! Işın Karaca eşi kim?Işın Karaca kimdir? Işın Karaca kaç yaşında nereli? Işın Karaca şarkıları!

    IŞIN KARACA KİMDİR?

    Işın Karaca olarak bilinen sahne adı ile Işın Funda Büyükkaraca ya da sahne adıyla Işın Karaca, Londra'da doğmuştur.1973 yılında Londra'da doğdu. Kıbrıslı restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca ile Afyonlu emlakçı olan Ali Büyükkaraca'nın ilk çocukları olarak dünyaya gelmiştir. İngiltere'de Müzikal Tiyatro üzerine eğitim gördü. 19 yaşında yaptığı Soner KIVANÇ ile yaptığı ilk evlilikten Erda Kıvanç (1993) adında bir oğlu vardır. İlk eşinden daha sonra boşandı. Aranjör Erdem Yörük ile 12 yıl süren birlikteliği olmuştur. Silist, sanat ve klip yönetmeni Sedat Doğan'la 2009'dan beri birlikteliğini 2010 yılı kasım ayı sonunda noktalamıştır. Tekrar barışan çift, 30 Mayıs 2011 tarihinde evlenmiştir. İkinci çocuğu Mia 2011 yılında dünyaya gelmiştir. İkinci eşi Sedat Doğan ile Eylül 2012 tarihinde boşanmaya karar vermişlerdir.

    Devamı..
  • Ersay Üner Biyografi

    Üner, 7 Ekim 1978 tarihinde Konya Seydişehir'de dünyaya geldi. Türk pop müzik şarkıcısı, şarkı sözü yazarı ve besteci olarak tanınan Ersay Üner, Demet Akalın için yazıp bestelediği şarkılarla 2000'lerde Türkiye'de tanınmaya başladı.

    Babasının memur olarak görev yaptığı belediyenin düğün salonunda müzikle tanışan sanatçı, 2017 yılında, uzun süredir birlikte olduğu oyuncu Büşra Pekin ile evlilik kararı almıştı. Ancak ikili Kasım 2019'da ani şekilde ayrıldı. Üner, Terazi burcudur ve 1.85 boyundadır.

    Ersay Üner'in imza attığı şarkılar arasında, "Afedersin", "Bebek", "Herkes hak ettiği gibi yaşıyor", "Mucize", "Tatil", "Unuttum" ve Ebru Gündeş'in seslendirmiş olduğu "Kızıl Mavi" sayılabilir.

    Devamı..
  • Doğuş Biyografi

    Doğuş (d. 30 Haziran 1974, Almanya), Türk Pop Müzik şarkıcısı. Asıl adı Orhan Baltacı'dır.

    Doğuş, 30 Haziran 1974'te Almanya'da doğdu. Aslen Rize, İkizdereli olan şarkıcı 4 yaşına kadar Almanya'da yaşadı. 4 yaşında ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşındı. Aile içi sorunlarından dolayı evden kaçtı ve çocuk yaşta sokakta yaşamaya başladı. Çeşitli zorluklarla karşılaştı. Adını "Doğuş" olarak değiştirdi. Survivor'da yarıştı.

    En yaratıcı 'müzisyenlerden' biridir . Hapiste geçirdiği günlerde 200 beste yaptığını iddia etmiştir. 4 yaşına kadar Almanya’da yaşadı. 4 yaşında Türkiye’;ye geldi. Aile içi sorunlarından dolayı evden kaçtı ve çocuk yaşta sokakta yaşamaya, hayatın gerçekleriyle tanışmaya başladı. Cezaevleri, sokaklar, apartman boşlukları, kötü çevre, kötü arkadaşlıklar hepsini çocukken yaşadı.

     


    Bu kadar kötü koşullarda bile sigara, alkol, uyuşturucu vb. maddeleri kullanmamış Doğuş bugün hala sigara, alkol, uyuşturucu vb maddeler kullanmamakla birlikte içkili bar programı yapmamaktadır. Sokakta yaşadığı dönemde hayaller kurmaya başladı. Bu hayaller zamanla ve inancıyla hedefleri halini aldı. Hedefi Türkiye sınırları içinde bir yıldız olmaktı. Bu yolda Allah vergisi sesi yanında kendi söz müziklerini yazmaya başladı.

    Bunları sokakta beraber yaşadığı arkadaşlarıyla paylaştı. Bu paylaşım ona yetmedi. Bu söz ve müzikleri Türkiye’ye duyurması lazımdı. İlk iş olarak yıllardır yaşadığı sokaklardan, kötü psikolojiden kurtulup yeni bir hayata başlamak için, yeniden doğmak için adını Doğuş olarak değiştirdi.

    Çalmadığı plak şirketinin kapısı kalmadı.En sonunda şu an “babam” dediği İskender Ulus prodüktörlüğünde Ulus Müzik etiketiyle 1996 yılında kendi söz müziklerini; kendi adını taşıyan “Doğuş” adlı albümle müzikseverlere sundu. Ve beklenen patlama çok geçmeden gerçekleşti. Kısa sürede milyonlara vuran bir satışla hayalleri gerçek oldu. O artık Türkiye’nin yıldızı parlak yeni star’ıydı. İlk albümü olmasına rağmen “Gamsız”, “;Uyan”, “Ben sensiz ne yaparım” gibi listebaşı şarkılarla müzik dünyasına merhaba dedi.

    Devamı..

Son Haberler

Popüler

  • Zeynep Bastık Biyografi
    Zeynep Bastık Biyografi
    1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Zeynep Bastık, bir zamanlar Murat Dalkılıç'ın vokalistliğini yaptıktan sonra...
  • İkilem - Biyografi
    İkilem - Biyografi
    İkilem isimli müzik grubu Serhat Karan ve Uğur Ateş isimli iki arkadaşın kurduğu bir grup. “Bir Sebebi Var”...
  • Zeynep Bastık'tan
    Zeynep Bastık'tan "Ara"!
    Türk pop müziğinin başarılı ismi Zeynep Bastık yeni şarkısı 'Ara'yla müzikseverlerle bir kez daha buluştu....
  • Sinan Özen Biyografi
    Sinan Özen Biyografi
    1 Mart 1964 yılında Rize, Çayeli'de dünyaya geldi. Babasının işi dolasıyla çocukluğunun bir kısmı İzmit'de...
  • Gökçe Biyografi
    Gökçe Biyografi
    9 Eylül 1979 tarihinde İstanbul’da doğan Gökçe Dinçer Türkiye’nin en iyi...